Handling

Det har været en hård sommer for Cirkus Julius. De har næsten ikke haft nogen tilskuere, og én efter én er artisterne rejst deres vej. De har mistet deres telt og den gård i Jylland, hvor de plejede at bo om vinteren.

Heldigvis har cirkusdirektørens fætter en nedlagt sukkerfabrik i Odense, hvor cirkusdirektøren får lov til at overvintre sammen med hans datter, linedanserende Angelina og deres alt-mulig-mand. Her øver de sig på næste års cirkusnumre.

Midt i det hele finder de dog ud af, at der ikke er penge nok til at betale huslejen. De risikerer at blive smidt på porten, hvis ikke de hurtigt finder en løsning. Sammen forsøger de at samle penge ind så de kan blive boende, men det er ikke nemt når nisserne hele tiden er på spil med deres drillerier.

Produktionsselskab: DR Provinsafdelingen

Sendt på tv: 1988

Optaget samme dag

Cirkus Julius blev optaget i Odense, og det specielle ved julekalenderen var, at alle afsnit blev optaget samme dag, som de skulle sendes i tv.

Dermed kunne manuskriptforfatter Martin Miehe-Renard skrive en dagsaktuel, improviseret reference ind i hver udsendelse, og seerne kunne indsende vers til julekalenderen, som de medvirkende efterfølgende satte musik til.

Medvirkende

Baldoni / Fennikel: Hugo Øster Bendtsen
Angelina / Ingefær: Annegine Federspiel
Secco: Henrik Svane
Brutalis: Henrik Broni
Fætter Anton: Folmer Rubæk

Manuskript: Martin Miehe-Renard

Instruktion: Martin Miehe-Renard og Sandy Grant

Musik: Jan Irhøj