The Julekalender
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: Steen Linde, TV 2
 

Handling

For længe siden blev nisserne drevet på flugt fra Jylland af de onde nosserer. De ødelagde alle nissernes huler, på nær én, som de aldrig fandt. I det yderste hjørne af verden er nissen Gammel Noks spilledåse med hans livsmelodi ved at gå i stå. Nøglen til at trække den op med måtte han efterlade i hulen, dengang da nisserne flygtede.

Han sender de tre nisser Hansi, Gynter og Fritz afsted, for at finde nøglen. Men da de flyver ind over Jylland, løber deres fly tør for benzin, og det styrter ned. De tre nisser finder vej til hulen og nøglen, men de kan ikke komme hjem, før Gynter har snittet en ny propel til deres flyvemaskine.

Kun et stenkast fra hulen bor kartoffelavleren Oluf Sand sammen med hans kone Gertrud. Oluf og Gertrud får en dag uventet besøg af en mærkelig københavner ved navn Benny, hvis bil er brudt sammen, og som derfor bliver nødt til at overnatte hos dem et stykke tid.

Hvad Oluf og Gertrud ikke ved er, at Benny i virkeligheden er nosserer, som med tiden har taget menneskeskikkelse. Hans mission er at finde frem til nissernes hemmelige hule og få fat i "Den Store Bog", der indeholder alle nissernes hemmeligheder.

Produktionsselskab: Saks Film

 
 

1991

 

2008

 

2012

 

1994

 

2010

 

2013

 

2001

 

2011

     
 
 
Foto: Steen Linde, TV 2
 

Hit i hele Skandinavien

The Julekalender er produceret af trioen De Nattergale i samarbejde med filmproducenten Hans-Erik Saks. På trods af et meget sparsomt budget, blev den blev et kæmpe hit i julen 1991, hvor udtryk som "Det' bar dæj'l'" og "bob-bob" blev en del af danskernes ordforråd.

Siden har julekalenderen også fascineret seere i andre dele af Skandinavien. I Norge blev julekalenderen produceret med Travellin' Strawberries for TV 2 Norge i 1993, og i Finland blev den produceret med TRIO SALETTI for MTV3 i 1997.

 
 

The Julekalender

Denne julekalender er udgivet på DVD.
Alle 24 afsnit samlet i én boks.

Køb den her

 
 

Medvirkende:

Oluf Sand / Fritz: Viggo Sommer
Gertrud Sand / Gynter: Carsten Knudsen
Benny / Hansi: Uffe Rørbæk Madsen
Gammel Nok: Poul Bundgaard
Fortæller: Bent Mejding
Oplæser af Radioavisen: Ole Aaby

Manuskript og instruktion: De Nattergale og Hans-Erik Saks

Musik: De Nattergale