Pagten
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: Agnete Schlichtkrull, DR
 

Handling

For længe siden blev der indgået en pagt mellem nissepigen Saia og menneskedrengen Nikolaj Grundtvig. Pagten gik ud på, at de altid ville beskytte hinanden, hvis en af dem blev udsat for fare. Pagten mellem et menneske og en nisse var det eneste, der var stærkt nok til at bekæmpe isheksen Iselin, der i mange år havde jagtet nisserne.

Nu er pagten forsvundet. Iselin har igen forsøgt, at blive nissernes herskerinde, og inden Saia nåede at fortælle hvor pagten er gemt henne, blev hun frosset ned af isheksen.

Nu er det op til Saias datter Lyda, hendes mand Fabio og søn Gibbus at finde pagten igen. Samtidig skal de finde et menneske, der kan bruge pagten sammen med Lyda, for at den virker. Lyda finder frem til drengen Malte, en forsigtig dreng, der bliver mobbet af de andre i hans klasse. Hun får de andre nisser overbevist om, at han er den rigtige til at bruge pagten.

Malte indvilger i at hjælpe nisserne med at finde pagten. For at finde den skal de passere tre magiske prøver. Men tiden er knap, for Iselins magt bliver stærkere og stærkere, og hun er også på jagt efter pagten, så den for altid kan blive destrueret.

Produktionsselskab: DR

 
  2009
  2013
 
 

Pagten

Denne julekalender er udgivet på DVD.
Alle 24 afsnit samlet i én boks.

Køb den her

 
 

Medvirkende:

Malte: Benjamin Engell
Lyda: Karla Løkke
Fabio: Lars Ranthe
Gibbus: Laus Høybye
Iselin: Signe Egholm Olsen
Marianne, Maltes mor: Julie Carlsen
Karla: Andrea Heick Gadeberg
Viji: Mathilde Høgsted Voglhofer
Rune: Mathias Toftegaard Andersen
Emil: Filip Søskov Davidovski
Helle, klasselærer: Iben Dorner Østergaard
Poul, skoleinspektør: Steen Stig Lommer
Saia: Trine Appel

Manuskript: Maya Ilsøe

Instruktion: Jesper W. Nielsen

Musik: Aslak Hartberg