TV 2 dropper Nisseakademiet
 
 
27. juli 2015     Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen
 

TV 2’s ambitiøse julekalenderprojekt "Nisseakademiet", der skulle være blevet til hele tre nye julekalendere, er lagt i graven.

I december sidste år afslørede stationen ellers, at man sammen med Zentropa arbejdede på at skabe et eventyrunivers i stil med Harry Potter, og at julekalendertriologien skulle vises på tv i 2017, 2019 og 2021. Men nu trækker TV 2 sig fra projektet.

- Vi er blevet enige om at stoppe i al fordragelighed, fordi vi ikke var enige om, hvilken vej det skulle gå rent historiemæssigt. Ambitionen begyndte med Harry Potter, men gik over i Ringenes Herre. Det er et godt projekt, som jeg håber for Zentropa, at de løfter internationalt, men det er ikke et godt TV 2-julekalenderprojekt, siger TV 2’s fiktionschef Katrine Vogelsang til B.T.

Måske fortsættelse til Juleønsket

I øjeblikket er Cosmo Film i gang med at klippe dette års nye TV 2-julekalender "Juleønsket", der handler om engle, og så er TV 2 ved at undersøge forskellige andre muligheder for en ny julekalender i 2017. Blandt overvejelserne er en fortsættelse til "Juleønsket".

- Vi er i god tid, så vi kigger grundigt på kommende julekalenderprojekter, og vi har stadig en ambition om at lave flere føljetoner af julekalenderne, siger Katrine Vogelsang til B.T.

 

Læs også

TV 2 planlægger julekalendertriologi
Optagelserne til Juleønsket er i gang
TV 2's næste julekalender skal optages på Fyn
Historien om julekalenderne