Foto: Søren Hartvig, TV 2

Fjerde og sidste julekalender i serien om Pyrus

Handling

Bertramsen har endnu engang fået en vigtig opgave af Kongehuset. Inden juleaften skal han lave en eventyrbog til den lille nyfødte prins med alle de bedste folkeeventyr. En opgave, der umiddelbart ikke harmonerer særlig godt med den gamle rigsarkivars store viden om faglitteratur.

I mellemtiden er Josefine kommet til at love, at hun vil passe de to tvillingesøstre Mille og Molly i arkivet i december. Men da eventyropgaven pludselig kommer dumpende ned fra himlen, overlader hun det i stedet til nisserne at passe de to piger.

Pyrus og Kandis har hver fået deres egen tryllebog af Gyldengrød. For at imponere de to tvillinger, kommer Pyrus til at trylle dem begge ind i et eventyr, hvor de bliver væk i mængden. For at lette arbejdet med at finde pigerne igen, tryller Pyrus alle eventyrbøgerne sammen til én, men kommer ved samme lejlighed til at blande dem sammen til en gang rod og uorden.

Nu må Gyldengrød, Kandis og Pyrus rejse gennem alle eventyrerne, for først at finde Mille og Molly igen, og derefter bringe orden i alle eventyrerne, så de som lovet kan blive overrakt til prinsen juleaften.

Produktionsselskab: Nordisk Film

Sendt på tv: 2000, 2010

Foto: Søren Hartvig, TV 2

Julekalender i 3D

Pyrus og Kandis har hver fået et par 3. grads-briller i decembergave fra Nisseversitetet. Brillerne kan gøre de bøger, de tryller sig ind i, mere levende.

Hver gang nisserne tog deres 3. grads-briller på i julekalenderen, kunne seerne hjemme i stuen gøre det samme, og se ca. fem minutter af dagens afsnit i 3D. Der fulgte et par 3D-biller med den trykte julekalender, og brillerne kunne også købes separat.

Pyrus i Alletiders Eventyr var den første 3D-produktion på dansk tv.

Pyrus på det store lærred

Samtidig med at Pyrus i december 2000 var tilbage på tv i sin fjerde julekalender, var han også på det store lærred i biograferne med spillefilmen ‘Pyrus på Pletten’.

I filmen har Pyrus fundet frem til Gyldengrøds gamle laboratorium i Rigsarkivet, hvor han findet noget magiske snepulver. Pyrus vil give danskerne en hvid jul og putter derfor pulveret ind i en rakat, der skal fyres af foran Storebæltsbroen. Men der er kommet alt for meget pulver i stjernen, og Pyrus risikerer dermed at starte en ny istid.

I 2008 tog Pyrus, Kandis og Gyldengrød på teater-turné rundt i hele landet med forestillingen ‘Pyrus – Alletiders Show’. Her var flere af de kendte sange fra julekalenderne med.

Medvirkende

Pyrus: Jan Linnebjerg
Gyldengrød: Paul Hüttel
Kandis: Christiane Bjørg Nielsen
Bertramsen: Jesper Klein
Josefine: Jeanne Boel
Krusø: Søren Østergaard
Mille: Nicolé Jølst
Molly: Niccié Jølst

Manuskript og instruktion: Martin Miehe-Renard

Musik: Martin Miehe-Renard og Jan Rørdam