Foto: Bo Tengberg, DR

Handling

Selvom den ene kun er ti minutter ældre end den anden, så er der stor forskel på de to 15-årige tvillingesøstre Sara og Anna. De bruger begge meget tid på det lokale teater. Sara spiller hovedrollen i årets juleforestilling, mens Anna lider af sceneskræk og derfor arbejder som sufflør.

Sara er forelsket i drengen Janus, der spiller prinsen i forestillingen. Desværre har Janus allerede en kæreste, og det gør Sara meget frustreret, at han ikke vil kysse hende under prøverne.

En aften er Sara og Anna nede ved åen for blandt andet at snakke om Saras kærestesorger. Sara bliver overmodig og kravler op på rækværket af en bro. Pludselig mister hun balancen og falder ned i det iskolde vand.

Vandet er magisk, og mens Anna kæmper for at få hende op af åen, bliver Sara suget ind i en eventyrverden. Pludselig befinder hun sig i Snevides sted, og er på flugt fra en ond dronning, der vil slå hende ihjel.

Sara møder de syv dværge og ikke mindst den flotte prins, som hun forelsker sig i. Men netop som hun er kommet i kontakt med ham, bliver hun tryllet tilbage til den virkelige verden. Hun finder dog ud af, at hun ved at bruge sit åndedræt på en særlig måde, igen kan komme tilbage til eventyrverdenen og forsøge at score prinsen.

Produktionsselskab: DR

Vist på tv: 2016

Foto: Per Arnesen, DR

Medvirkende

Sara: Caroline Vedel
Anna: Fanny Bornedal
Prinsen: Andreas Jessen
Rikke, mor: Christine Albeck Børge
Phillip: Lars Brygmann
Janus: Jacob August Ottensten
Dronningen: Sofie Gråbøl
Ludwig: Kristian De Linde
Heinz: Sigrid Husjord

Manuskript: Bo Hr. Hansen og Nikolaj Scherfig

Intruktion: Lars Kaalund

Locations

Mange af eventyrsekvenserne er optaget på forskellige slottet rundt omkring i Danmark. Nyborg Slot, Egeskov Slot og Kronborg har alle været brugt.