Jul på Slottet
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: Klaus Kurup, DR
 

Handling

Engang for længe siden boede der en konge på et slot sammen med sin stab af tjenestefolk. Hans land var i krig mod nabolandet Montania, og krigen havde kostet dem mange penge.

Da Rigsråden vender hjem til slottet fra sit besøg i Montania, har han sikret fred i juletiden, mod at den tykke konge til gengæld betaler hele sin vægt i guld i krigserstatning. Rigsråden har dog i smug stjålet penge fra skattekammeret, og der er nu nærmest ingen guldmønter tilbage.

Den eneste måde hvorpå kongen nu kan tilbagebetale sin gæld, er ved at gifte sin datter, den smukke prinsesse Miamaja, bort til prinsen af Montania. Men det vil Miamaja ikke finde sig i, og sammen med tjenestepigen Sibbe låser hun sig inde på sit værelse.

I mens prøver Alkymisten Astralius og nisserne på slottet desperat at finde frem til det guld, som skal redde Miamaja fra at blive gift med prinsen.

En dag ankommer en flot ung mand ved navn Valentin til slottet. Prinsesse Miamaja forelsker sig i Valentin, der udgiver sig for at være en fattig jæger. I virkeligheden er han dog prinsen af Montania, der har søgt ind på slottet i forklædning for at spionere.

Produktionsselskab: DR Provinsafdelingen

 
  1986
  1991
  1998
  2013
 
 
Foto: Klaus Kurup, DR
 

Vidste du, at?

Jul På Slottet blev optaget på Rosenholm Slot, der ligger ved Hornslet i Djursland. Rosenholm Slot blev bygget i 1570 af Rigskansler Jørgen Rosenkrantz, og har tilhørt Rosenkrantz-slægten lige siden.

 
 

Jul på Slottet

Denne julekalender er udgivet på DVD.
Alle 24 afsnit samlet i én boks.

Køb den her

 
 

Medvirkende:

Konge: Morten Grundwald
Prinsesse Miamaja: Hanne Steensgaard
Valentin: Jens Zacho Böye
Fedorika: Lily Weiding
Grev Rabsenfuchs: Waage Sandø
Sysmund: Anders Baggesen
Sibbe: Anna Marie Nordestgaard
Junker Juchs: Kim Veisgaard
Magnum: Ole Thestrup
Trisse: Ellen Winther Lembourn
Fimpe: Allan Olsen
Mirko: Finn Nielsen
Baron von Wiessenwass: Aksel Erhardtsen
Mester Astralius: Ejnar Hans Jensen

Manuskript: Martin Miehe-Renard og Finn Henriksen

Instruktion: Finn Henriksen

Musik: Bodil Heister