Jul i Valhal
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: Thomas Marott, TV 2
 

Handling

Sofies mor, Tove, har igen fået nyt job i udlandet. Denne gang er det i Singapore, og det betyder, at Sofie endnu en gang skal flytte og skifte skole, hvilket hun er ved at være godt træt af. Indtil afrejsen skal de bo hos mormor Ragnhild, der har sit hjem i et gammelt skovløberhus.

Ragnhild er dog ikke den eneste beboer i huset. 1. salen er lejet ud til skovløberen Asbjørn og hans to børn Jonas og Emma - og de to familier har meget svært ved at enes. I sær Sofie og Jonas kommer ikke godt ud af det med hinanden, men det ændrer sig, da de pludselig får en stor hemmelighed sammen.

I en gammel stendysse ude i skoven møder de den lumske gud Loke. Han blev lænket med magiske kæder af de andre nordiske guder for flere tusind år siden, fordi han dræbte Balder, og der er han dømt til at skulle være til evig tid. Men ved at opfylde børnenes ønsker med runemagi, får han lokket dem til at løsne lænkerne én efter én.

Da Loke er fri, søger han straks at få hævn over guderne, der lænkede ham. Han allierer sig med jætterne, og indleder en kamp mod aserne. Nedtællingen til Ragnarok er gået i gang. Sofie og Jonas finder vej til Valhal, hvor de blandt andet møder Odin, Thor, Ydum og Heimdal. De slår sig sammen med aserne i kampen for at forhindre verdens undergang.

Produktionsselskab: Cosmo Film

 
 

2005

  2012
 
 
Foto: Thomas Marott, TV 2
 

Fortsættelse

Jul i Valhal blev efterfulgt af biograffilmen "Guldhornene" i 2007. Her møder Sofie og Jonas endnu en gang guderne fra Valhal. De er taget til menneskenes verden for at forhindre, at jætterne stjæler de magiske guldhorn på Nationalmuseet. Uden dem kan menneskene nemlig ikke få børn.

 
 

Medvirkende:

Sofie: Laura Østergaard Buhl
Jonas: Lukas Schwarz Thorsteinsson
Tove: Ann Elenora Jørgensen
Asbjørn: Troels Lyby
Ragnhild: Vigga Bro
Emma: Clara Maria Bahamondes
Loke: Martin Brygmann
Heimdal: Peter Frödin
Balder: Cyron Melville
Odin: Søren Spanning
Thor: Henrik Noél Olesen
Ydun: Lene Maria Christensen
Hel: Lotte Andersen
Sif: Bodil Jørgensen
Freja: Hella Fagralid
Thrym: Morten Suurballe

Manuskript: Ida Marie Rydén, Ina Bruhn, Flemming Klem og Stefan Jaworski

Instruktion: Martin Schmidt

Musik: Martin Brygmann og Lars Terkelsen