Jul i Gammelby
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: DR
 

Handling

Borgmesteren i Gammelby vil ikke holde den årlige julefest. Alt hvad han tænker på er, om hans udsendte skib Håbet kommer hjem i rette tid med nye forsyninger inden jul. Han frygter, at skibet er forlist, da man ikke har hørt fra det i flere måneder.

Borgmesterens to børn Mads og Mette er trætte af den dårlige stemning, og de får hjælp af nisserne på loftet til at få folk i byen i et bedre julehumør. Nisserne driller borgmesteren og byens borgere, ved at trylle forskellige ting om, sådan at intet længere hænger rigtigt sammen.

Produktionsselskab: DR Provinsafdelingen

 
 

1979

  1983
  1994
  2009
 
 
Foto: DR
 

Vidste du, at?

Historien foregår i 1850, og er derfor meget passende optaget i Den Gamle By i Aarhus. Det var i denne periode at juletræet holdt sit indtog i Danmark, og hvor en lang række kendte julesange blev skrevet.

Poul Thomsen og Shane Brox som optakt

Jul i Gammelby blev sendt første gang i 1979. Senere blev den genudsendt i 1983 og 1994 med optakt fra Poul Thomsen, der hver dag fortalte om et håndværk fra gamle dage. Ofte det samme håndværk, som nisserne drillede byens borgere med i det følgende afsnit af julekalenderen.

I 2009 blev julekalenderen igen genudsendt. Denne gang som en del af programmet "Shane viser Jul i Gammelby". Her blev julekalenderen indledt af den kreaktive ildsjæl Shane Brox, der klippede julepynt og fortalte historier om nisserne i Puklepakkedal.

 
 

Jul i Gammelby

Denne julekalender er udgivet på DVD.
Alle 24 afsnit samlet i én boks.

Køb den her

 
 

Medvirkende:

Borgmester: Lars Lohmann
Louise, borgmesterfrue: Lene Maimu
Mads: Mads-Ole Erhardtsen
Mette: Mette-Line Erhardtsen
Nissefar: Ove Sprogøe
Nissemor: Karen Lykkehus
Severinsen: Poul Glargaard
Karoline: Birthe Mariat

Manuskript: Hans Christian Ægidius, Franz Berliner, Jørn Birkeholm og Robert Fiske

Instruktion: Hans Christian Ægidius

Musik: Hans Christian Ægidius, Tage Elmholdt og Thyge Thygesen

 
 
Julekalendere i samme serie:

Jul i Gammelby  |  Hallo, det er jul!