Alletiders Jul
 
 
Tekst: Svend-Vilhelm Mikkelsen     Foto: Søren Hartvig, TV 2
 

Første julekalender i serien om Pyrus.

Handling

Julen nærmer sig med hastige skridt, men inde i Danmarks Rigsarkiv, hvor rigsarkivaren Bertramsen regerer, er der ikke megen julestemning. Han koncentrerer sig i stedet om at læse og beskrive Danmarkshistorien. Uden han ved det, bor der dog også en nisse i arkivet. Han hedder Guttenborg, og hans rolle er at sørge for, at nissernes rolle i historien ikke bliver glemt.

Pludselig en dag kommer der gæster i Rigsarkivet. Bertramsen bliver mod hans vilje pålagt at ansætte sekretæren Josefine Brahe, og Guttenborg får sig en nisselærling ved navn Pyrus. Pyrus har aldrig har læst en bog, men valgte Rigsarkivet som sin læringsplads, fordi det nok på en måde hang sammen med hans livret - Risengrød.

For Guttenborg er Pyrus til meget besvær. Han laver konstant ballade, og inden længe ser Pyrus også sit snit til at låne Guttenborgs tryllebog. Ved en fejl kommer han til at trylle alt hvad der er skrevet om jul ud af bøgerne, så julen helt forsvinder fra verden. Ved samme lejlighed dukker en ukendt pige op i rodet, som nisserne kalder Freja. Hun aner intet om hvem hun er, eller hvor hun kommer fra.

Nu må Pyrus, Guttenborg og Freja rejse gennem hele Danmarkshistorien, for at få julen tilbage i bøgerne, og finde ud af hvor Freja hører til. Måske har de to ting en sammenhæng. Og de får hjælp af Bertramsen og Josefine, som har fået til opgave af Dronningen, at skrive en rapport om den danske juls historie.

Produktionsselskab: Frontier

 
  1994
  2004
 
 

Alletiders Jul

Denne julekalender er udgivet på DVD.
Alle 24 afsnit samlet i én boks.

Køb den her

 
 

Medvirkende:

Pyrus: Jan Linnebjerg
Gyldengrød: Paul Hüttel
Kandis: Christiane Bjørg Nielsen
Bertramsen: Jesper Klein
Josefine: Jeanne Boel

Manuskript og instruktion: Martin Miehe-Renard

Musik: Martin Miehe-Renard og Jan Rørdam

 
 
Julekalendere i samme serie:

Alletiders Jul  |  Alletiders Nisse   Alletiders Julemand  |  Pyrus i Alletiders Eventyr